Het IMF waarschuwt. Economieën groeien, maar de eenvoudige loonslaaf ziet het nauwelijks in zijn portemonnee. Wie wel? Mensen met geld, vastgoed en andere bezittingen. Het kapitalisme is aan de winnende hand. De waarschuwing geeft aan dat we op de goede weg zijn. Ook andere signalen zijn optimistisch. Bonussen stijgen weer, bankiers hebben ook hier en daar wat meer te besteden.

De ouderwetse gedachte dat arbeid loont, raakt steeds verder achter ons. Net als de boodschap van moraalridder Pikety. Terwijl zijn analyse wel klopt. Met geld maak je geld. Winsten van bedrijven stijgen, nu belastingen voor hen dalen. En Trump zorgt voor een goed klimaat met zijn belastingplan in de VS. Waarom de superrijken beletten nog meer bij elkaar te graaien?

Communistisch China krijgt ook een masterclass kapitalisme. Financieel dienstverlener ANT, zoekt extra investeringen om ook de chinezen aan het lenen te krijgen. Ja de oprichter van Alibaba weet het uitstekend te verwoorden. Laat zijn website een voorbeeld zijn.

Bij de Nederlandse vermogensbank Van Lanschot weten ze buiten schot van de politiek te blijven en het inkomen van de top met een kwart te verhogen. Misschien nog wat bescheiden, maar het begin is er.  Nog meer nieuws van de Lage Landen. Het Nederlandse/Britse Shell houdt voorlopig de Nederlandse regering aan het lijntje met het betalen van schade uit gaswinning. Ja als de overheid voor 50 miljard in de bodem laat zitten vraag je erom. Nu zien of ze het spel kunnen uitspelen en ermee wegkomen. We houden u op de hoogte.

Zorgelijker zijn de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. Met de naderende brexit dalen de huizenprijzen in London. Het zou toch jammer zijn als de superrijken met verlies dit mooie eiland moeten verlaten. Hoewel de kans groot is, dat er nieuwe kansen ontstaan met lage lonen dichtbij een Europese afzetmarkt. Made by China aan de Noordzee. Op korte termijn echter ligt de grootste kans op goed graaien bij vrouwen in de UK. Het aantal vrouwen in boardrooms moet drastisch omhoog. Daarbij hoort een mannelijke vergoeding. Vrouwen leer het nou eens, jullie verdienen echt meer. Wees niet bescheiden. Oefen anders met het spelen van theGREEDgame.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.