Rijk worden? Het is zo eenvoudig. Verdiep je in kunst en ontdek een onbekende Rembrandt. Het helpt natuurlijk als je tussen oude meesters bent opgegroeid. Hoewel, je kunt ook zo bekend raken met de oude gezichten dat je een schilderij dat generaties op het familielandgoed hing voor een habbekrats verpatst. Niet zo slim. Dan in aandelen? USAtoday komt met een overzicht van aandelen die de nieuwe Amazon kunnen worden. Of een ouderwetse bonus?

In Canada ging een onbekend bedrijf je naar de beurs. En ja met handig programmeren had de oprichter ruim een miljard dollar verdiend. De nieuwe aandeelhouders hopen mee te profiteren en zo ook rijk te worden.

Waarom? Dit bedrijfje haalde super deals binnen bij megabedrijven. Groei verzekerd. Het geld rolt naar binnen en stuwt de aandelenprijs op.

En dit is niet het enige bedrijf. Aandelen stijgen al een tijd. Er is sprake van een ongekende bull markt. Natuurlijk kan dat eindigen, maar de Fed laat eindelijk de rente weer stijgen (Europa loopt daar nog op achter). De Dow Jones is voor het eerst boven de 20.000 punten. En zo zijn er met dank aan president Trump nog een groot aantal indicatoren die op groen staan. En om die reden roept USA Today zijn lezers op nu in te stappen, voor het te laat is.

Maar ja dan moet je natuurlijk vertrouwen hebben in de Amerikaanse economie. Met een facility bedrijf kun je ook het een en ander voor elkaar krijgen. Zeker in het land van de Brexit.

Maar dan moet je handiger zijn dan Carrillion. Het Britste parlement onderzoekt nu de ondergang van dit bedrijf dat de spil was in een aantal vitale overheidsdiensten, zoals de catering van scholen, onderhoud van gevangenissen en het bouwen van nieuwe NHS ziekenhuizen.

Een zin die niet te vertalen is:  “Even as the company very publicly began to unravel, the board was concerned with increasing and protecting generous executive bonuses.” Tja het spel hadden ze gegrepen. Gingen ze te ver?

Een parlementslid vertaalt dit in ‘ Recklessness, hubris and greed’ . Natuurlijk pak je je kans als je daar zit. Wie niet? Maar zorg dan wel dat je uit de buurt van parlementaire onderzoeken blijft. Politici zijn eerste je vrienden, zeker als je hen beloont voor een mooi contract, maar draaien als een blad aan de boom om als ze dreigen stemmen te verliezen.

Dus zeg het maar. Wordt het kunst? Aandelen of een mooie bonus. Alle drie? Natuurlijk daar houden we van bij theGREEDgame.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.