moneyclip the greed game

AC Milan speelt komend seizoen geen Europees voetbal. De Italiaanse club wordt gestraft wegens het overtreden van de regels van UEFA’s Financial Fair Play (FFP) lezen we op nu.nl. De vraag is of de eigenaar, het Amerikaanse Hedgefund Eliott Management dit zo erg vindt. Dit fonds is sinds juli 2018 eigenaar van het Italiaanse AC Milan. De Amerikanen namen de voetbalclub over van de vorige eigenaar, zakenman Li Yonghong.

Onder de Chinees, die AC Milan twee jaar eerder van oud-premier Silvio Berlusconi kocht, was de club snel in grote financiële problemen geraakt. Yonghong leende vorig jaar daarom 300 miljoen euro van Elliott. Een van de voorwaarden aan die lening was dat AC Milan in handen van Elliott zou vallen als Yonghong en zijn consortium Sino-Europa Sports de lening niet op tijd terug zouden betalen.  Tja was het roemruchte AC Milan eerst nog het speeltje van de Italiaanse Mediatycoon. Nu van een hedgefund.

Dit fonds was natuurlijk op de hoogte van de financiele risicos die de Chinezen namen. AC Milan is in de fout gegaan in de periode van 2015 tot 2018. Zo maakt Het internationale sporttribunaal CAS in Lausanne bekend. Volgens de FFP-regels mag een club in een periode van drie jaar niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt. Milan maakte over het seizoen 2017/2018 een verlies van 140 miljoen euro bekend. En blijkbaar waren de Chinezen niet in staat om handig de regels naar hun hand te zetten. Terwijl we weten dat anderen daar slimmer mee omgaan. Kijk naar PSG die zich een plek in het Fifa bestuur verwerft.

De Europese voetbalbond onderhandelde het afgelopen jaar met de club uit Milaan over een alternatieve straf. Daar is nu de deal voor een Europese schorsing voor één seizoen uitgekomen. Elliott Management, hoopt dat dit de club kan helpen om weer financieel gezond te worden.

Een gezond AC Milan is sterk op het veld, is een sterk merk en kan vervolgens weer met een aantrekkelijk rendement worden doorverkocht. Op naar de volgende Rus, Arabier of Chinees die zijn aanzien wil vergroten en het niet erg vindt wat centjes te verliezen. Kortom wil je dit spel ook leren spelen, bestel dan The Greed Game

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.